Glaskralen maken

Zelfgemaakte sieraden zijn altijd heel speciaal en er zijn veel materialen voor deze hobby te koop. Wil je een heel exclusief sieraad, dan maak je ook de glaskralen zelf.

   

Met een eenvoudige gasbrander, glasstaven in verschillende kleuren en speciaal gereedschap is dit mogelijk. Deze simpele brander uit de bouwmarkt biedt de mogelijkheid om, met weinig investering, kennis te maken met een prachtige hobby.

  

De glasstaven worden in de vlam van de brander verwarmd tot het glas zacht wordt. Dan wordt het vloeibare glas op de metalen kralenstaven gewikkeld.

  

De kraal kan op verschillende manieren versierd worden. Op de foto zet ik stippen op de kraal. Als de kraal klaar is, moet deze in granuliet afkoelen.

Een handgemaakte kraal is exclusief en heeft een prachtige uitstraling. Het werken met glas is fascinerend en werkt verslavend. De techniek is niet moeilijk te leren, een beetje geduld is wel vereist.

Mocht u interesse in deze fascinerende hobby hebben, kijkt u dan eens in bovenstaand menu onder 'Glaskralenworkshops'. Er zijn verschillende workshopmogelijkheden voor beginners en gevorderden.

 

 

Copyright 2008 Atelier Verena - Ontwerp en realisatie: Studio ter Avest